הרצאה: גילגולו של מחזה

המחזאי כותב מחזה, הוא מתמודד עם פחדים, רעיונות ותפיסת עולמו כיוצר, כאדם. לאחר מכן על הבמה – הבמאי והשחקנים מפיחים חיים בדמויות, והדמות הופכת לאדם בשר ודם, על הבמה, מספרות סיפור… נשמע מאד רומנטי נכון? אז זהו, שלא!

מאחורי הקלעים התהליך נראה ליתר דיוק כך: המחזאי כותב מחזה, הבמאי והשחקנים קוראים אותו, ובהיות התאטרון עבודת צוות, מתחיל תהליך אבסורדי של שכתוב, תהליך בו כל אחד מהשותפים לפרויקט מרגיש צורך להתבטא. חלקם רוצים לשנות את העלילה, חלקם להוסיף בדיחות (כן, כולנו קומיקאים…כולנו מחזאים…) וחלקם להרגיש נוכחים.

אז מה זה אומר לשכתב מחזה? איך לוקחים פעולה כל כך אישית כמו כתיבה, והופכים אותה לתהליך קבוצתי בו צריך להקשיב לאחרים? איך מוצאים את שיווי המשקל העדין בין הבמאי שהוא מנהל הפרויקט, לשחקנים, למנהל התאטרון וליושרה האישית של המחזאי?

ההרצאה "גלגולו של מחזה" מעבירה בצורה קומית (ולעיתים קצת טרגית), את התהליך מיוחד של כתיבת מחזה תיאטרון, וכיצד הוא הופך מהאישי לקבוצתי, משלי לשלנו, ובתוכו טמונה האמת לגבי:

  • עבודת צוות בכל צוות
  • כנות
  • ההבנה שהצלחה תוכל לבוא רק במחיר העצמת כל חברי הקבוצה
  • הובלת תהליכים- מעמדה משפיעה אך לא מחליטה
  • מקומו של הביטוי העצמי והיושרה המקצועית, כחלק מקבוצה, ולא עוד כאני עצמאי

סדנת המשך להרצאה

בעזרת משחקי תאטרון, אימפרוביזציה, שפת גוף והמון הומור, המשתתפים יצאו מאיזור הנוחות שלהם ויחוו בצורה מעשית תקשורת בינאישית, שיתוף, בניית אמון, ועבודה צוותית. בסיומה של הסדנא ילמדו המשתתפים, שיש יותר מדרך אחת לבצע כל משימה, יותר מדרך אחת לשתף פעולה, יותר מדרך אחת להביע את עצמך… ובעיקר, יותר מדרך אחת להקשיב בעבודת צוות.

לפרטים אודות ההרצאה ו/או הסדנא, אתם מוזמנים ליצור קשר.